400

tusen unika besökare per vecka

37

miljoner besök per år

152

miljoner sidvisningar per år

Nå Sverige dygnsuppdaterat

Behöver du nå Sveriges befolkning eller företag via webben, e-post eller postalt? Söker du programmatiska private deals av maffiga premiumformat? Vill du e-post- & mobilnummersätta ditt kundregister?

Ratsit.se är den heltäckande sökmotorn med person/företagsinformation för vardags- och yrkesbeslut. Det mesta är gratis, kräver ingen login och är tillgängligt för alla. Ratsit har i takt med ökat behov av smarta underlag och korrekta kontaktuppgifter växt med 40 % fem år i rad. Totalt 13 miljoner webbläsare de senaste 12 månaderna. Det gör att vi vet mycket om svenska folket och dess näringsliv. Som annonsör når du dem båda.

Med 2 miljoner e-postadresser (opt in) till våra medlemmar och företag, över 400.000 unika besökare/vecka (topp 20 Kiaindex.se) ger vi ditt varumärke uppmärksamhet och konvertering.

Reklam är emellertid inte vår kärnaffär. Låt oss därav överraska er både pris och konverteringsmässigt. Utan mellanhänder handlar ni direkt av källan med flexibla varianter av CPC/CPM/CPO. Upptäck även programmatiska private deals till fasta priser av stora premiumformat.

Kända varumärken rullar stadigt ut sina kampanjer hos oss. Vid COOP´s stora julkampanj blev vi till exempel bästa konverteringskanal. Även Microsoft har investerat i integrering av Ratsitappen i Windows Phone.

Partners

Nya besökare till Ratsit stannar i genomsnitt 2,5 minuter och tittar i genomsnitt på 4 sidor/besök. Återkommande besökare stannar i genomsnitt 4 minuter och tittar i genomsnitt på 5 sidor/besök 

B2B/B2C.
Merparten av vår trafik är under kontorstid vardagar. Ska en beslutsfattare leta uppgifter om en privatperson eller företag fångar ni upp båda målgrupper den vägen och i ett relevant sammanhang (informationssökning). Välj mellan att äga personsök eller företagssök eller båda två. Media rapporterar ofta om ID-kapningar, byggfusk, bluffakturor och orättvisa löner. Ratsit motverkar detta billigt och utan krångel med kreditinformation och Självbevakning™ (ID-skydd) etc. Våra medlemmar och användare uppmärksammar därför gärna våra budskap lite extra. Testa ni med.

Välkomna!


Annons wallpaper

Wallpaper

Få maximal exponering med en wallpaper. En wallpaper tar över hela bakgrunden på startsidan och är det första Ratsits besökare ser.

Ladda ner manual (pdf) Ladda ner mallar (zip)
Annons startsida

Startsida/sök

Denna annons ligger på alla startsidan under söket och således i blockfånget för alla besökare. Annonsytan är stor vilket ger hög attention.

Storlek: 500px x 460px
Maxvikt: 70kb

Annons panorama XL

Panorama XL

Ett stort format med utmärkt exponering och höga CTR:er. Få fram ditt budskap med en Panorama XL. Vi erbjuder tre olika placeringar.

Storlek: 980px x 240px
Maxvikt: 70kb

Annons panorama

Panorama

Mitt på den sida där användarna har kommit i mål med sin sökning kan du placera ditt budskap vilket ger hög attention.

Storlek: 728px x 90px
Maxvikt: 70kb

Annons högerspalt

Högerspalt

Dessa annonser är genomgående på alla sidor förutom startsidan. Annonserna ger hög räckvidd och bra exponering.

Storlek: 300px x 250px
Maxvikt: 70kb

Annons mobil panorama

Mobil panorama

Få ut det mesta av din mobila annons med en Mobil panorama. Ratsit har en stor procent mobilanvändare och med denna annonstyp ser du till att din annons får en utmärkt exponering i mobila lägen.

Storlek: 320px x 320px
Maxvikt: 50kb

Annons e-post

E-post

Ratsit har 750.000 personmedlemmar och 50.000 företagsmedlemmar som kan nås via e-post, telefon och brev för din kampanj. Personligt och effektivt.

Ladda ner manual (pdf)

Kontakt

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur du kan göra bra annonsaffärer!

Ratsit AB
Ålegårdsgatan 1
431 50 Mölndal


Materialspecifikationer

Nedan finner ni ett förslag på materialspecifikation, vi är alltid flexibla och försöker tillmötesgå våra kunders önskemål, så tveka inte att fråga om du har andra önskemål än dem angivna nedan.

WALLPAPER
Storlek: 1400px x 800px
Maxvikt: 500 kb
Filtyp: JPG, PNG, GIF (skicka med orginalfil exempelvis .psd, .ai, .svg, .eps)
STARTSIDA/SÖK
Storlek: 500px x 460px
Maxvikt: 150 kb
Filtyp: Bild (JPG, PNG, GIF mfl.) alternativt HTML5*
PANORAMA XL
Storlek: 980 x 240 px
Maxvikt: 70 kb
Filtyp: Bild (JPG, PNG, GIF mfl.) alternativt HTML5*
PANORAMA
Storlek: 728 x 90 px
Maxvikt: 70 kb
Filtyp: Bild (JPG, PNG, GIF mfl.) alternativt HTML5*
HÖGERSPALT
Storlek: 300 x 250 px
Maxvikt: 150 kb
Filtyp: Bild (JPG, PNG, GIF mfl.) alternativt HTML5*

Om annonsen är en bild behöver vi även en klick-URL. Det går bra att använda tredjepartslösningar.

*SWF måste av utvecklaren sparas i version 10.1, då vi ej har stöd för Flash 11. En fallback (t.ex. en bild) måste tillhandahållas för de webbläsare som ej har stöd för Flash. HTML5 kan bara användas om kunden tillhandahåller en kompatibilitetskontroll och en fallback för webbläsare som ej har stöd för Flash