Stor lista över artisterna från Allsång på Skansen

Allsång på Skansen

Allsång på Skansen är ett svenskt musik- och underhållningsprogram som årligen direktsänds från Skansens Sollidenscen under sommaren. Upplägget blandar vanlig allsång med uppträdanden av gästartister, och programmet har sänts i Sveriges Television i princip varje år sedan 1979.

 

Lång tradition

Allsång på Skansen har alltså tv-sänts sedan 1979, men allsångstraditionen på Skansen inleddes redan 1935 med Sven Lilja. 1938 hade konceptet blivit så stort att det beskrevs som att “En folkrörelse klingar mot skyn”, och samma år hade Skansen över 2 000 000 besökare, varav 400 000 var där för Allsången.

 

Deltagare Allsång på Skansen

 

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Allsång på Skansen 2021

Allsångspremiären går i år av stapeln tisdagen den 29 juni och kommer att underhålla oss under åtta tisdagar under sommaren. Även i år kommer Sanna Nielsen att vara programledare för det populära programmet som sänds i SVT1. Förhoppningsvis kommer allsången att ha publik om än en lite mindre skara än den vi är vana vid.  

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2021

 


Allsång på Skansen 2020

På grund av Covid19 kommer Allsången på Skansen under sommaren 2020 endast att kunna avnjutas via TV-soffan. Kända artister kommer att uppträda inför tomma läktare men SVT hoppas att värmen från alla duktiga medverkande skall nå ända hem till TV-publiken. 

Nytt för i år är att man kommer att besöka kända och okända personer runt om i landet och på så sätt få kontakt med hela Sverige. 

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2020


 

Allsång på Skansen 2019

Allsång på Skansen har sänts nästan varje sommar sedan 1979 och firar  alltså 40 års-jubileum i år. För fjärde året i rad är Sanna Nielsen programledare under sommarens åtta program.

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2019

 


Allsång på Skansen 2018

Precis som tidigare år så var Sanna Nielsen programledare för 2018 års upplaga av Allsång på Skansen. Sedan ett par år tillbaka kompletterades programmet med ”Allsångsscenen är din” som denna säsong gästades av Bo Kaspers Orkester.

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2018

 


Allsång på Skansen 2017

2017 års upplaga av Allsång på Skansen såg artisten Sanna Nielsen som programledare för andra året i rad. Bland gästerna fanns en blandning av artister, komiker och spelmän.

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2017

 


Allsång på Skansen 2016

2016 var året då Sanna Nielsen tog över programledarrollen efter Petra Marklund.

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2016

 


Allsång på Skansen 2015

Artisten Petra Marklund var programledare under 2015 års upplaga av Allsång på Skansen, och under ett av avsnitten hedrades Bosse Larsson som tidigare var programledare för Allsången mellan 1974-1993.

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2015

 


 

Allsång på Skansen 2014

2014 tog Petra Marklund över stafettpinnen som (första kvinnliga) programledare efter Måns Zelmerlöw, och Lasse Berghagen firade 50 år som artist under ett avsnitt med några specialframträdanden av låtar såsom "En kväll i juni" och "Teddybjörnen Fredriksson".

 

Artister/deltagare i Allsång på Skansen 2014

Du kanske även är intresserad av liknande program