Ta reda på mer om deltagarna i Farmen

Farmen är en svensk dokusåpa producerad av Strix Television och som sänds 5 dagar i veckan under 10 veckor. Programmet sändes första gången 2001-2004, för att därefter pausas och återupptas igen 2013. Därefter har programmet sänts varje år.

Farmen går ut på att tolv deltagare arbetar och lever på en bondgård under samma förutsättningar som man hade på 1800-talet. Varje vecka utses en storbonde som fördelar uppdrag inom gruppen. Uppdragen förses av en riktig bonde. Gruppen blir sedan belönad baserat på hur väl de klarar av uppdragen och diverse sysslor.

Storbonden innehar vissa privilegier och är även den som utser förstekämpen som i slutet på veckan tävlar i en tvekamp med en andrekämpe. Den som förlorar får lämna dokusåpan. Efter tio veckor står en ensam vinnare kvar som får 500 000 kronor i prispengar.

Programmet finns i ett 40-tal länder såsom Norge, Tyskland, Frankrike, Libanon och Chile.
Två kända deltagare från de tidigare säsongerna är ”Naken Janne” Jan O. Jansson och ”Farmen Qristina” Qristina Ribohn.

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Farmen 2023

I årets säsong deltar tävlande i alla åldrar från som yngst 25 år och till den äldsta som är 68 år. Vi får återigen se Anna Brolin som programledare och Hans Wincent som mentor till deltagarna. 

 

Deltagare i Farmen 2023

Vinnare Farmen 2023


Farmen 2022

På gården Norra Brandstorp i Vaggeryds kommun i Småland samlas återigen 17 deltagare för en ny säsong av Farmen. Anna Brolin är även i år programledare och som mentor till deltagarna ser vi som vanligt Hans Wincent.

 

Deltagare i Farmen 2022

 

Vinnare Farmen 2022

 


Farmen 2021

Ny programledare för Farmen 2021 är Anna Brolin som har lång erfarenhet av att programleda sport- och nyhetsprogram. Anna tar över efter Paulo Roberto som inte längre leder programmet då han sparkades av TV4 efter att det uppdagades att han köpt sex.

Som vanligt får deltagarna kämpa med allt som behöver göras på en gård utan bekvämligheter som el och rinnande vatten. 

 

Deltagare i Farmen 2021

 

 

Programledare Farmen 2021

 

Vinnare Farmen 2021

 


Farmen 2020

Nyheter i 2020 års upplaga av Farmen är riktiga sängar, badstuga och punschveranda. Även i år leds programmet av Paolo Roberto och säsongsstart är den 5 januari 2020 i TV4. 

 

Deltagare i Farmen 2020

 

Programledare

 

Vinnare Farmen 2020

 


 

Farmen VIP 2019

Farmen VIP består av tävlande kändisar såsom realitystjärnor, idrottslegendarer, skådespelare och Youtubers. Som i vanliga Farmen skall VIP-deltagarna lämna alla bekvämligheter och leva på gården som man gjorde förr i tiden. Även i år uppgår tävlingsvinsten till 200 000 kronor och vinnaren får skänka prispengarna till valfri välgörenhetsorganisation. Sedan programmet spelades in har Frank Andersson avlidit.

 

Deltagare i Farmen VIP 2019

 

Programledare

 


Farmen 2019

Årets upplaga av Farmen utspelas på gården Kvarnstorp i Gnosjö kommun i Småland. Hans Wincent vikarierar för bonden och mentorn Gustav "Gutta" Andersson som fortfarande är sjukskriven. Deltagarna lämnar alla bekvämligheter och lever på gården som man gjorde förr i tiden. Serien brukar kantas av starka viljor och stormiga förhållanden och den lyckliga vinnaren kammar hem en halv miljon kronor.  

 

Deltagare i Farmen 2019

 

Bonde

 

Torpare

 


Farmen VIP 2018

Farmen VIP sänds för första gången 2018 och består av tävlande kändisar såsom realitystjärnor, idrottslegendarer, Youtubers och en före detta miss Universum. Programledare är Paolo Roberto och mentorn för deltagarna är som vanligt Gutta Andersson, som tillsammans med drängen Hans Wincent ska se till att kändisfarmarna sköter sina sysslor. Prispengarna uppgår till 200 000 kronor och vinnaren får skänka detta till valfri välgörenhetsorganisation. 2018 års deltagare i Farmen VIP är:

 

Deltagare i Farmen VIP 2018

 


Programledare i Farmen


Vinnare av Farmen 2020-2001

 

Andra spännande program