Let´s Dance - Deltagare genom åren

Let´s Dance

Let’s Dance är ett svenskt underhållningsprogram producerat av Mastiff. Programmet började sändas 2006 och är en svensk tolkning av brittiska Strictly Come Dancing. Temat är kändisar som tävlar mot varandra i dans. Bedömningen görs till 50% av tittarna och 50 % av fyra professionella tävlingsdomare. Det par som får lägst samlade poäng åker ur tävlingen, till dess att ett vinnande par är kvar. Första säsongen vanns av dansparet Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson.

 

Programmet finns i flera länder

Det är inte bara Sverige som har lånat detta populära format där kändisar tävlar i dans mot varandra. Programmet finns i minst 19 länder under olika namn. I USA heter det Dancing with the stars, och i Danmark är det döpt till Vild med dans.

 

Deltagare Let´s Dance - Komplett sammanställning

Är du nyfiken på att veta mer om någon av dina favoritdeltagare? Här hittar du en komplett sammanställning av alla som deltagit i programmet sedan det startade 2006. Scrolla vidare för att se hela deltagarlistan samt länkar till deras personrapporter på Ratsit.

 

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Let's Dance 2023

Den 18 mars är det premiär för årets upplaga av Let's Dance. Deltagarna ligger i hårdträning inför programmet redan i februari. Programledare för årets säsong är, precis som förra året, Petra Mede och David Lindgren.

 

Deltagare i Let´s Dance 2023

Dansare i Let´s Dance 2023

 


Let's Dance 2022

Då Let´s Dance är ett mycket populärt program gör TV4 stor sak av att presentera deltagarna i årets program. De dansande deltagarna presenteras under flera dagar och i samband med tittartävling där tittarna får gissa vem nästa deltagare är. Även i år är Petra Mede och David Lindgren programledare.  

 

Deltagare i Let´s Dance 2022

Dansare i Let´s Dance 2022

Vinnare Let´s Dance 2022

 


Let's Dance 2021

Nya programledare efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby är i år Petra Mede och David Lindgren. Båda programledarna har stora erfarenheter av likande programledarjobb sedan tidigare så som Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna. 

 

Deltagare i Let´s Dance 2021

Dansare i Let´s Dance 2021

Vinnare Let´s Dance 2021

 

 


Let's Dance 2020

Den 15:de upplagan av Let´s dance drar igång i mars 2020.  Det har varit stort hemlighetsmakeri runt vilka som är de dansande deltagarna i årets upplaga och TV4 presenterar deltagarna i direktsändning en efter en. 

Nytt för i år att vi får se ett samkönat danspar i Andreas Lundstedt och Tobias Balder. 

 

Deltagare i Let's Dance 2020

Dansare i Let's Dance 2020

 

 

Vinnare Let´s Dance 2020

 


Let's Dance 2019

Under 2019 års upplaga av Let’s Dance kan vi se både artister, skådespelare, journalister och idrottsmän tävla i olika dansstilar som Quickstep, Sala, Cha-cha och Tango. 

 

Deltagare i Let's Dance 2019

Dansare i Let's Dance 2019

 

Vinnare av Let's Dance 2019


Let's Dance 2018

Under 2018 års upplaga av Let’s Dance kunde vi se både artister, skådespelare och bloggare tävla i olika dansstilar som Quickstep, Cha-cha och Tango. Den som sedan tog hem vinsten var sångaren Jon Henrik Fjällgren tillsammans med sin danspartner Katja Luján Engelholm. Jon Henrik blev rörd till tårar över segern.

 

Deltagare i Let's Dance 2018

Dansare i Let's Dance 2018

 

Vinnare av Let's Dance 2018

 


Let's Dance 2017

2017 års upplaga av Let’s Dance blev den tolfte i ordningen. Bland deltagarna fanns en blandning av professionella idrottare, skådespelare och programledare. Från början var Thorsten Flinck med bland deltagarna, men han fick avbryta tävlingen på grund av hälsoskäl. Det var tur för inhopparen Jesper Blomqvist, som till slut vann hela tävlingen.

 

Deltagare i Let's Dance 2017

Dansare i Let's Dance 2017

 

Vinnare av Let's Dance 2017

 


Let's Dance 2016

I den elfte säsongen av Let's Dance introducerades en utveckling av eftersnacket “After Dance”, där Daniel Paris sände live i reklampauserna och intervjuade både deltagare och övriga kändisar. I juryn syntes också en förändring då Dermot Clemenger hoppade av och ersattes av Cecilia Lazar.

 

Deltagare i Let's Dance 2016

Dansare i Let's Dance 2016

 

Vinnare av Let's Dance 2016

 


Let's Dance 2015

2015 års upplaga av Let's Dance blev den tionde i ordningen. Bland deltagarna fanns till exempel professionella idrottare, bloggare och stylister. Vinnaren Ingemar Stenmark kritiserades under hela säsongen för sin sparsmakade dansstil och avsaknad av passion. Efter vinsten ansåg många att han vann tack vare sin popularitet snarare än sin danstalang, något domaren Tony Irving höll med om. Han var rasande efter finalen då han ansåg att finalisten Marie Serneholt var den värdige vinnaren.

 

Deltagare i Let's Dance 2015

Dansare i Let's Dance 2015

 

Vinnare av Let's Dance 2015


 

Let's Dance 2014

Detta var den nionde säsongen av Let's Dance, och den största programsnackisen gällde det faktum att några av deltagarna satsade pengar i interna vadslagningar inför fredagstävlingarna. Höjdhopparen Patrik Sjöberg vann till exempel 10 000 kronor efter att ha satsat på att han själv skulle få den första ettan i tävlingen.

 

Deltagare i Let's Dance 2014

Dansare i Let's Dance 2014

 

Vinnare av Let's Dance 2014

 


Let's Dance 2013

År 2013 gick den åttonde säsongen av Let's Dance av stapeln. Vinsten gick till Markoolio som lyckades kamma hem priset trots en stukad fot. Som en extra krydda hade han lovat att, om han vann, ringa Sean Banan för att säga att denne var den bästa rapparen i Sverige (kanske till och med hela världen). Ett löfte han faktiskt höll.

 

Deltagare i Let's Dance 2013

Dansare i Let's Dance 2013

 

Vinnare av Let's Dance 2013

 


Let's Dance 2012

Under den sjunde upplagan av Let's Dance satt alla jurymedlemmar kvar förutom Isabel Edvardsson, som fick lämna innan säsongen satte igång. Allteftersom säsongen fortgick fick tittarna se hur Camilla Henemark fick en blackout i direktsändning och totalt glömde bort sina steg. Dessutom visade det sig att Molly Nutley och dansaren Calle Sterner blev ett par.

 

Deltagare i Let's Dance 2012

Dansare i Let's Dance 2012

 

Vinnare av Let's Dance 2012

 


Let's Dance 2011

För den sjätte säsongen av Let's Dance ersattes jurymedlemmen Maria Öhrman av Isabel Edvardsson. I övrigt kan säsongen sammanfattas med lite käbbel mellan Tony Irving och Andreas Weise, samt tjafset som uppstod mellan historikern och författaren Peter Englund och Björn Ranelid, efter att den förstnämnda uttalat sig om Ranelids medverkan i tävlingen med orden: "Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas".

 

Deltagare i Let's Dance 2011

Dansare i Let's Dance 2011

 

Vinnare av Let's Dance 2011

 


Let's Dance 2010

2010 års upplaga av Let's Dance blev den femte i ordningen. Detta år var Agneta Sjödin, som tidigare varit programledare för just Let's Dance, med och tävlade och hon slutade på plats 10. Vinnaren blev Idol-Mattias Andréasson tillsammans med Cecilia Ehrling, som nu tog sin andra vinst i tävlingen.

 

Deltagare i Let's Dance 2010

Dansare i Let's Dance 2010

 

Vinnare av Let's Dance 2010

 


Let's Dance 2009

Den fjärde säsongen av Let's Dance behöll samma programledare och samma jury. Mitt under säsongen klev Niclas Wahlgren in och ersatte Mojje Morgan Johansson som fick en hjärtinfarkt under sändning. Även Magdalena Graaf fick oturligt lämna programmet på grund av hälsoskäl. "Världens starkaste man", Magnus Samuelsson, tog i slutändan hem danspokalen.

 

Deltagare i Let's Dance 2009

Dansare i Let's Dance 2009

 

Vinnare av Let's Dance 2009

 


Let's Dance 2008

I den tredje upplagan av Let's Dance ersattes Agneta Sjödin av Jessica Almenäs som programledare. Nummer ett på prispallen blev Mat-Tina Tina Nordström tillsammans med Tobias Karlsson. Om man bortser från sportsändningar så slog TV4 också tittarrekord med finalprogrammet, som sågs av hela 2,7 miljoner tittare.

 

Deltagare i Let's Dance 2008

Dansare i Let's Dance 2008

 

Vinnare av Let's Dance 2008

 


Let's Dance 2007

2007 gick den andra säsongen av Let's Dance, och vinnarna Martin Lidberg och Cecilia Ehrling fick representera Sverige i Eurovision Dance Contest 2007 i London. Markoolio bröt olyckligtvis benet strax innan tävlingen skulle börja, så komikern Mårten Andersson fick ta hans plats istället. Dessutom såg vi Anna Book, som kom tvåa året innan, leda Let's Dance Plus i TV4 Plus.

 

Deltagare i Let's Dance 2007

Dansare i Let's Dance 2007

 

Vinnare av Let's Dance 2007

 


Let's Dance 2006

2006 års upplaga av Let's Dance var det första som sändes. Programmet blev en succé för TV4 med 1,4-2 miljoner tittare per program, och programledarna Agneta Sjödin samt David Helenius charmade svenska folket tillsammans med den färgstarka juryn med Tony Irving i spetsen. Vinnaren av tävlingen denna första säsong var Måns Zelmerlöw med danspartner.

 

Deltagare i Let's Dance 2006

Dansare i Let's Dance 2006

 

Vinnare av Let's Dance 2006