Stor lista över artister från Lotta på Liseberg

Lotta på Liseberg

Lotta på Liseberg är ett svenskt allsångsarrangemang- och program som hålls på Liseberg i Göteborg. Sedan 2004 arrangeras det årligen, och TV4 har direktsänt showen sedan 2009. Lotta Engberg är programledare och upplägget är som Allsång på Skansen: kända gäster och artister uppträder antingen enskilt eller tillsammans med Lotta.

Under 2009-2010 anordnade man också ett bingospel i anslutning till programmet: Sommarbingo. Första året hade ett visst antal publikdeltagare chansen att vinna resor, medan det andra året istället gav en person chansen att vinna upp till en kvarts miljon kronor. 2011 återgick Lotta på Liseberg till att vara endast en allsångsshow.

 

Lotta på Liseberg - Alla artister genom åren

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Lotta på Liseberg 2023

Äntligen är Lotta på Liseberg tillbaka igen. Succén fortsätter med många välkända och folkkära artister och skådespelare. Premiäravsnittet, som sänds den 19 juni, är det första av åtta avsnitt. Musiken framförs av Lottaorkestern under ledning av Andreas McEwan Landegren.  

 

Artister Lotta på Liseberg 2023


Lotta på Liseberg 2022

Den 13 juni är det premiär för Lotta på Liseberg 2022. I år kan man förhoppningsvis äntligen ta in lika mycket publik som innan pandemin. Nytt för i år är att man sänder hela tio måndagar med säsongsfinal den 15 augusti. 

 

Artister Lotta på Liseberg 2022


Lotta på Liseberg 2021

Den 20 juni 2021 har Lotta på Liseberg premiär. Förra säsongen var man tvungen att köra showen utan publik  på grund av pandemin. I år hoppas man på att kunna ta in,  om inte en stor publik så, en lite mindre grupp åskådare.  Allt beror på hur restriktionerna kommer att se ut under sommaren.  

 

Artister Lotta på Liseberg 2021

 


Lotta på Liseberg 2020

Programmet Lotta på Liseberg blir i år fullspäckat med kända artister. Tråkigt nog på grund av Covid19 epidemin kommer publiken inte att kunna vara på plats. Vi får njuta av musiken från TV-soffan istället när TV4 sänder direkt från Lisebergs Stora Scen i Göteborg under åtta måndagar under juni, juli och augusti. 

 

Artister Lotta på Liseberg 2020


Lotta på Liseberg 2019

2019 års upplaga av Lotta på Liseberg blir den 16:e i ordningen. Lotta fortsätter som vanligt som programledare och gästas av artister som Arvingarna, Kalle Moraeus, Ulla Skoog och Jill Johnsson. 

 

Artister Lotta på Liseberg 2019

 

 


Lotta på Liseberg 2018

2018 års upplaga av Lotta på Liseberg blev den 15:e i ordningen. Lotta fortsatte givetvis som programledare och gästades av artister som Shirley Clamp, Martin Stenmarck och Eric Saade. Under planerandet av säsongen hoppades Lotta själv på att drömartisten Agnetha Fältskog skulle vilja komma och gästa programmet. Agnetha tackade dock nej. 

 

Artister Lotta på Liseberg 2018

 

 


Lotta på Liseberg 2017

2017 års upplaga av Lotta på Liseberg blev den 14:e säsongen hittills. Lotta Engberg styrde skutan som vanligt, med Andreas Landegren som kapellmästare. Inga större märkvärdigheter inträffade under säsongen, annat än viss klagan på ljudet från tv-publiken hemma i vardagsrumssofforna.

 

Deltagare 2017

 

 


Lotta på Liseberg 2016

2016 års upplaga av Lotta på Liseberg blev den 13:e i ordningen. Givetvis återkom Lotta Engberg som programledare och Andreas Landegren som kapellmästare, och programmet var som vanligt fullspäckat av både kända och mindre kända gäster. Elisa Lindström, sångerska i dansbandet Elisa's och vinnare av årets Let's dance, skulle ha varit med i säsongspremiären men var tvungen att hoppa av på grund av lunginflammation. Hon ersattes dock snabbt av Martin Almgren, som vann Idol året tidigare.

 

Deltagare 2016

 

 


Lotta på Liseberg 2015

2015 gick den 12:e säsongen av Lotta på Liseberg, med Lotta Engberg som programledare och Anders Landegren som kapellmästare. Många folkkära artister kom och sågs, men det var bland tv-tittarna som rekord slogs och säsongspremiären sågs av hela 1,2 miljoner tittare.

 

Deltagare Lotta på Liseberg 2015

 

 


Lotta på Liseberg 2014

2014 års upplaga av Lotta på Liseberg blev den 11:e i ordningen. Lotta Engberg återkom som programledare givetvis, men ny kapellmästare för i år var Anders Landegren som ersatte Curt-Eric Holmquist. Holmquist hade varit med sedan starten 2004 och han kände att det var dags att gå vidare.

 

Deltagare Lotta på Liseberg 2014

 


Lotta på Liseberg 2013

2013 gick den 10:e säsongen av Lotta på Liseberg av stapeln, med Lotta Engberg som programledare och Curt-Eric Holmquist som kapellmästare. Detta blev Holmquists sista säsong och han ersattes året efter av Anders Landegren.

 

Deltagare Lotta på Liseberg 2013

 

 

 


Lotta på Liseberg 2012

2012 års upplaga av Lotta på Liseberg blev den 9:e i ordningen, och som vanligt leddes showen av programledaren Lotta Engberg, med Curt-Eric Holmquist som kapellmästare. Säsongen drabbades av ett drastiskt tapp i tittarsiffror då programmet ofta krockade med OS-sändningarna.

 

Deltagare 2012

 

Du kanske även är intresserad av