Hitta personuppgifter om deltagarna i Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare är ett svenskt tävlingsprogram inspirerat av den belgiska förlagan “Eeuwige roem”. Programmet började sändas 2009 och går ut på att före detta idrottsstjärnor, det vill säga “mästare” i sina sporter, tävlar mot varandra i olika grenar till dess att en enskild vinnare återstår.

 

Kvalifikationer

För att få vara med i Mästarnas Mästare ska deltagarna ha tagit medalj i sin sport, och de ska ha avslutat sina idrottskarriärer. Den tidigare längdåkaren Per Elofsson vann den första säsongen 2009. Än så länge har ishockey varit den mest "framgångsrika" sporten inom programmet, med tre vinster hittills i form av Jörgen Jönsson, Danijela Rundqvist och Peter Forsberg.

 

Inspelningsplatser

Mästarnas Mästare har hittills spelats in i Spanien, Malta, Cypern, Ungern, Grekland, Kroatien, Italien, Montenegro och Portugal. Under pandemiåret spelades programmen in i södra Sverige på lite olika platser. 

 

Deltagare i Mästarnas Mästare genom åren

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Mästarnas mästare 2023

Nya avsnitt av Mästarnas mästare spelas in i Montenegro under september 2022 och sänds under våren 2023. Laguppställningen består bland annat av tävlande från skidsport, motorsport och ridsport. Anja Pärson, som enligt uppgift stått på önskelistan för redaktionen för Mästarnas mästare en längre tid, har äntligen tackat ja till att medverka i 2023 års säsong. 

 

Mästarnas Mästare 2023 - Deltagare


Mästarnas mästare 2022

Säsong 2022 av Mästarnas Mästare spelades åter in utomlands och närmare bestämt i Spanien. Inspelningarna skedde i september 2021 och pågick under några veckor. Den främsta anledningen att man väljer att spela in programmet i Spanien är att det är säkrare väderförhållanden där och att man fullt ut kan utföra flera vattentävlingar. 

 

Mästarnas Mästare 2022 - Deltagare lag 1

 

Mästarnas Mästare 2022 - Deltagare lag 2

 

Vinnare Mästarnas Mästare 2022


Mästarnas mästare 2021

Som så mycket annat har Mästarnas mästare fått ställa om på grund av pandemin. I september 2020 spelades därför programmet in på Bjärehalvön i Halland. Förutsättningarna var helt andra än de som de tävlande utsätts för när programmet spelas in i området runt Medelhavet. Man har framför allt fått justera vattentävlingarna då vattentemperaturen i Sverige i september är mycket kallare än den i Medelhavet. Programmet har premiär i mars 2021 och visas i SVT.

 

Mästarnas Mästare 2021 - Deltagare lag 1

 

Mästarnas Mästare 2021 - Deltagare lag 2

 

Vinnare Mästarnas Mästare 2021


Mästarnas Mästare 2020

Programmet som spelades in på den grekiska halvön Peloponnesos i september 2019 börjar sändas under våren 2020 i SVT. De flesta deltagare i Mästarnas Mästare har inte varit aktiva på några år men i årets program finns ett undantag. Längdhopparen Michel Tornéus avslutade sin aktiva tävlingskarriär bara några dagar före inspelningen av programmet. 

 

Mästarnas Mästare 2020 - Deltagare lag 1

 

Mästarnas Mästare 2020 - Deltagare lag 2

 

Vinnare Mästarnas Mästare 2020

 


Mästarnas Mästare 2019

 

2019 års säsong av Mästarnas Mästare var den elfte i ordningen. Den före detta stavhopparen Kjell Isaksson är den genom tiderna äldsta deltagaren men sina 70 år. Carolina Klüft som blivit tillfrågad flera gånger valde att ställa upp i denna säsong. Programmet är inspelat i Grekland i orten Kalamata och programledare är som vanligt Micke Leijnegard.

 

Mästarnas Mästare 2019 - Deltagare lag 1

 

Mästarnas Mästare 2019 - Deltagare lag 2

Vinnare Mästarnas Mästare 2019

 


Mästarnas Mästare 2018

2018 års säsong av Mästarnas Mästare var programmets jubileumssäsong då programmet varit igång i 10 år. Därmed tog man inte in några nya deltagare, utan hade istället med välkända namn från tidigare säsonger. Vad som även var nytt för den här säsongen var att deltagarna tävlade i lag istället för individuellt. Bollaget, med Kennet Andersson, Jesper Blomqvist och Magnus Wislander, var det lag som tog hem segern.  

 

Mästarnas Mästare 2018 - Deltagare

 

Deltagare i Bollaget

 

Deltagare i Simlaget

 

Deltagare i Skidlaget

 

Deltagare i Friidrottslaget

 

Deltagare i Kraftlaget 

 

Deltagare i Skridskolaget

 

Vinnare av Mästarnas Mästare 2018

Bollaget

 


Mästarnas Mästare 2017

2017 års upplaga av Mästarnas Mästare var den nionde i ordningen, med deltagare som tävlat i bland annat simning, ishockey, isracing och tennis. Det var också första gången e-sporten hade en representant med, och det var Emil "HeatoN" Christensen som fick den äran.

 

Mästarnas Mästare 2017 - Deltagare

 


Vinnare av Mästarnas Mästare 2017


Mästarnas Mästare 2016

Säsong åtta av Mästarnas Mästare spelades in i Almeria i södra Spanien, och precis som vanligt hade programmet totalt tolv deltagare med representanter från bland annat kickboxning, fotboll och armbrytning.

 

Mästarnas Mästare 2016 - Deltagare

 


Vinnare av Mästarnas Mästare 2016


Mästarnas Mästare 2015

Den sjunde upplagan av Mästarnas Mästare spelades in på Sicilien i Italien under september 2014, med representanter från bland annat curling, kanot och trav.

 

Mästarnas Mästare 2015 - Deltagare

 


Vinnare av Mästarnas Mästare 2015

 


Mästarnas Mästare 2014

Den sjätte säsongen av Mästarnas Mästare spelades in i Kroatien, med representanter från bland annat karate, tresteg och simning. Fotbollsspelaren Hanna Marklund och brottaren Frank Andersson skulle ha varit med och tävlat, men båda fick ställa in på grund av sjukdom och skada. Istället fick boxaren Anna Laurell och friidrottaren Mattias Sunneborn hoppa in.

 

Mästarnas Mästare 2014 - Deltagare

 


Vinnare av Mästarnas Mästare 2014

 


Mästarnas Mästare 2013

Den femte upplagan av Mästarnas Mästare spelades in på Peloponnesos-halvön i Grekland, med representanter från cykling, badminton och skidskytte.

 

Mästarnas Mästare 2013 - Deltagare

 

Vinnare av Mästarnas Mästare 2013

 

 

Fler spännande program