Sommarpratare

Sommarvärdar i programmet sommar

Programmet sommar har sänts sedan sommaren 1959 och började med att sommarvärdarna fungerade som hallåor, det vill säga de som förr presenterade programmen i radion. Det var alltså tänkt att man skulle spela musik och inte prata så mycket. Detta har ändrats och nu betyder det som sägs mellan musiken mest. Under de första åren förekom samma sommarvärd flera gånger i samma säsong. 

 

Stor ära att få vara sommarvärd

Det är en stor ära att bli tillfrågad att vara sommarvärd och värdarna tillkännages på senvåren via en presskonferens som hålls av Sveriges Radio. Efter konferensen är sommarvärdarna tillgängliga för journalisternas frågor. Många vet redan då vad de skall prata om men det förekommer även att man inte bestämt sig vilket ämne man skall prata om vid denna tidpunkt. 

 

Kända personer blir personliga

Några av de sommarvärdar som är kända för allmänheten sedan tidigare har tagit upp ämnen i sitt program som man inte tidigare pratat om. Ett exempel är Anja Pärson som i sitt sommarprat 2012 berättade om sitt förhållande med en kvinna. 

 

Sommarpratare - Hela listan 

 

 

 

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Sommarvärdar 2021

Vi får åter stifta bekantskap med kända och mindre kända profiler som pratar om ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Sedan 2007 har ett av programmen blivit reserverade till lyssnarnas favorit och lyssnarna val har i år fallit på Mathilda Hofing som vid 13-års ålder blev utsatt för grooming. Mathildas sommarprogram sänds den 14 juli.

 

Hela listan - Sommarvärdar 2021

 


Sommarvärdar 2020

Under våren 2020 bröt Coronapandemin ut i Sverige och en sedan tidigare okänd person fick ett mycket känt ansikte. Statsepidemiolog Anders Tegnell fick äran att bland en var de första sommarpratarna vara värd för ett av programmen. 

 

Hela listan - Sommarvärdar 2020


Sommarvärdar 2019

Hela listan - Sommarvärdar 2019


Sommarvärdar 2018

Hela listan - Sommarvärdar 2018

 

Mer om andra mediakändisar