Deltagarna i Sveriges Mästerkock – allt du vill veta

Sveriges Mästerkock är ett svenskt tävlingsprogram i matlagning där skickliga hemmakockar ställs mot varandra. Programmet började sändas 2011 och är Sveriges motsvarighet till det brittiska originalprogrammet Masterchef.

Programupplägget ger amatörkockar över hela landet chansen att kvala in till huvudtävlingen, där de bästa tävlar mot varandra och bedöms av en jury bestående av professionella kockar eller branschexperter. Varje vecka röstas en amatörkock ut, till dess att någon står som ensam vinnare.

Originalprogrammet gick på BBC och sändes så tidigt som 1990. Det pågick sedan ända fram till 2001. Dess popularitet har lett till att betydligt fler länder än Sverige har lånat mat- och tävlingsformatet och idag återfinns det i över 40 länder.

Utöver det ursprungliga formatet finns även ytterligare tre varianter av programmet: Celebrity MasterChef med kändisar, MasterChef: The Professionals med professionella kockar, och Junior MasterChef för talangfulla barnkockar.

 

 

Nu som PDF!

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.
Nu som PDF!

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Sveriges Mästerkock 2020

Som vanligt är det kockarna Leif Mannerström,  Markus Aujalay och sommeliéren Mischa Billing som sitter i juryn och som letat land och rike runt efter lämpliga kandidater. 

 

Tävlingsdeltagare 2020

Tetyana Martyn
Christoffer Nordin
Roy Nader
Edvard Wistedt
Jens Kingborg
Sofi Warenfalk
Sandra Skepparman
Victor Munthe
Lisa Gruneau
Magnus Eriksson
Sofia Henriksson
Maria Manning

 

Sveriges Mästerkock 2019

Även i den nionde säsongen av Sveriges Mästerkock återkommer den numera vanliga juryn i form av kockarna Leif Mannerström,  Markus Aujalay och sommeliéren Mischa Billing.

Det första avsnittet lockade inte mindre än 1,1 miljoner tittare. 

 

Tävlingsdeltagare 2019

Daniel Jernkrook

Helena Österberg

Emilia Nilsson

Patrik Engfors

Magnus Johansson

Lotta Gusterman

Gabriel Jonsson

Jonas Lindberg

Wichudaporn Chaiyasaeng

Malin Jelk

Daniel Johansson

Moa Munk

 

 

Sveriges Mästerkock 2018

2018 års upplaga av Sveriges Mästerkock är den åttonde i ordningen och vi ser vanan trogen stjärnkocken Leif Mannerström och Markus Aujalay och sommeliéren Mischa Billing i juryn. 

Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2018 är Erik Hammar. Erik tävlande i finalen mot Adam Lund men till slut blev det Erik som gick vinnande ur tävlingen.

 

Sveriges Mästerkock 2017

I den sjunde säsongen återkom den numera relativt stadiga juryn i form av kockarna Leif Mannerström och Markus Aujalay, samt sommeliéren Mischa Billing. Vinnare blev Klara Lind, som tidigare varit både deltagare och kommentator i Bachelor. Ett nytt inslag som sändes i TV4 Play presenterades för denna säsong: "Efter stängning". Där fick tidigare utslagna deltagare duellera mot varandra, och Markus Aujalay agerade ensam domare. Säsongens tvåa, Gillis Thalbäck, vann och fick skapa en egen rätt på Aujalays restaurang Tegelbacken i Stockholm.

 

Tävlingsdeltagare

Patrik Trydefeldt

Eric Hammel

Axel Odelberg

Cindy Vu Bengtsson

Johanna Kruusval

Emma Håkansson

Klara Lind

Johan Örtendahl

Charlotta Sturnegk

Gillis Thalbäck

Emil Schönhoff

Othilia Axelsson


Vinnare av Sveriges Mästerkock 2017

Klara Lind


Sveriges Mästerkock 2016

2016 års upplaga av Sveriges Mästerkock var det sjätte i ordningen, med kockarna Leif Mannerström och Markus Aujalay samt sommelièren Mischa Billing som återkommande jury. Vinnare blev butiksägaren Catarina König från Uppsala. Hon är idag bland annat produktutvecklare, influencer, matbloggare, kokboksförfattare och tv-kock.

 

Tävlingsdeltagare

Catarina König

Daniel Lakatosz

Elin Fridolfsson

Hassan Roshandel

Jenny Niska

Joacim Grubbström

Linn Gräsberg

Mikaela Hedenskog

Paul Kuhlhorn

Rizwan Qadery

Sami Yousri

Sofie Gudmundsson


Vinnare av Sveriges Mästerkock 2016

Catarina König


Sveriges Mästerkock 2015

I den femte säsongen fick kockarna Leif Mannerström och Markus Aujalay nytt sällskap i juryn av sommelièren Mischa Billing. Hon ersatte tidigare jurymedlemmen Anders Dahlbom (som bland annat vunnit Årets Kock samt tävlat med Svenska kocklandslaget). Vinnare blev dåvarande säljaren Sandra Mastio från Limhamn.

 

Tävlingsdeltagare

Anna Barkman Messeter

Filip Poon

Fredrik Jonsson

Frida Eriksson

Isabella Ross

Leila Dahlborg

Linda Letelier Hansson

Ludvig Brydolf

Niklas Gunnarsson

Pelle (Paul Erlandsson)

Sandra Mastio

Susanna Bill


Vinnare av Sveriges Mästerkock 2015

Sandra Mastio