Lönekollen - Kolla en persons lön direkt - helt anonymt!

Kolla Aino Inkeris lön - helt anonymt och direkt på skärmen!

person profile
Aino Inkeri Valmari
19460927-XXXX
Ljuskärrsvägen 88 lgh 1102
Nacka
Saltsjöbaden

Med Lönekollen får du se Aino Inkeris löneuppgifter och information om eventuella betalningsanmärkningar. Lönekollen innehåller den sida i Ratsitkatalogen där Aino Inkeri finns med. Lönekollen levereras som PDF för läsning direkt på skärmen.

Är du Pluskund? Logga in

Ratsit Plus

Köp 10 lönekollar för 49 kr istället!

  • Ger hela 87,5% rabatt (4,90 kr/st)
  • Du slipper kassan vid varje Lönekoll

Lönekollen - För privatpersoner och företag

Med Lönekollen kan du – helt anonymt – se lönen för alla i Sverige över 18 år direkt på skärmen. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital, eventuella betalningsanmärkningar med mera. Ingen kopia skickas till den omfrågade.

Så här funkar Lönekollen:

Med Lönekollen beställer du den sida som en person finns med på i Ratsitkatalogen (taxeringskalender). Du erhåller ett tryckoriginal av sidan i PDF direkt efter beställningen, som du kan läsa med en gång.

Se exempel på Lönekollen  

Kolla Aino Inkeris lön:

Kolla lön i fyra enkla steg

  1. Sök fram den person du vill se lön/anmärkning på
  2. Klicka på Kolla lön direkt under personens namn i träfflistan
  3. Följ instruktionerna och betala i Klarna kassan
  4. Därefter kan du se lönen direkt på skärmen - helt anonymt

Kolla Aino Inkeris lön:

10 Lönekollar för 49 kr Läs mer
Är du Pluskund? Logga in

Detta får du

Betala snabbt & säkert med Klarna
Klarna
Mastercard Visa Bankid Swish
Faktura Delbetalning Konto Bank Swish

Vad är lön?

Lön är den ersättning man får för utfört arbete. Oavsett om man får lön från en arbetsgivare eller plockar ut lön från ett eget bolag, exempelvis en enskild firma, räknas denna del av inkomsten som lön.

Lön du får från en arbetsgivare kallas lön av tjänst eller inkomst av tjänst, medan lönen du genererar från näringsverksamhet, från ett eget bolag som exempelvis en enskild firma, kallas just lön av näringsverksamhet eller inkomst av näringsverksamhet. I fackliga termer heter summan av dessa två lönesorter taxerad förvärvsinkomst. I praktiken är taxerad förvärvsinkomst synonymt med lön från arbete, oavsett vilken sorts arbete som lönen tjänats in ifrån. Lön i Lönekollen innefattar även ersättningar från försäkringskassa och A-kassa, pensioner, studiebidrag och barnbidrag.

Vad är inkomst?

Inkomst består av lön och inkomst av kapital. I vardagligt tal pratar man ofta om lön och inkomst som synonymer, men egentligen skiljer de sig åt. Det som skiljer sig är att inkomst är ett bredare begrepp som även innefattar inkomst av kapital, utöver lönen.

Lön och inkomst från kapital i Lönekollen

I Lönekollen kan man se en persons lön och inkomst av kapital, uppdelat var för sig. Dessa blir tillsammans den totala inkomsten.

Kolla lön – Hur mycket tjänar din granne?

Vill du veta exakt vad din granne tjänar? Eller din chef? Eller din kollega? Du är inte ensam! Vi säljer Lönekollen mer än 100 000 gånger per år. Svenskarna är alltså väldigt nyfikna på varandras löner och oerhört flitiga på att kolla inkomst på varandra anonymt. Genom Lönekollen gör du enkelt en anonym inkomstupplysning på precis vem du vill i landet, så länge personen är över 18 år.

Detta får du med i Lönekollen

Inkomst av kapital

Inkomst av kapital är all inkomst som genereras av till exempel handel med värdepapper och uthyrning av fastighet, men även ränta på sparade pengar som är en vanlig typ av inkomst från kapital.

Lön (tjänst + näringsv.)

Lön är den ersättning man får för utfört arbete. Oavsett om man får lön från en arbetsgivare eller plockar ut lön från ett eget bolag, exempelvis en enskild firma, räknas denna del av inkomsten som lön.

Betalningsanmärkning (ja/nej)

En betalningsanmärkning är en anmärkning man får hos kreditupplysningsföretagen om man inte betalar en faktura i tid, och heller inte betalar efter påminnelse. I Lönekollen får du information om personen som du söker på har betalningsanmärkningar eller inte.

Aktuellt deklarationsår

Det deklarationsår som siffrorna gäller för. Man deklarerar sin inkomst året efter att man tjänat in den. Detta betyder alltså att exempelvis deklarationsår 2022 avser intjänandeår 2021.

Namn och ålder

Personens för- och efternamn samt ålder.

Adressuppgifter

Adressuppgifter för var personen är skriven enligt folkbokföringsregistret.

Noteringar vid ny lön

När du har köpt en lönekollen får du en notis via mail när den blir inaktuell. En Lönekoll som är inaktuell betyder att det finns nya löneuppgifter för den personen som lönekollen är tagen på. Notisen som skickas räknas som ett systemmail och ingår i tjänsten Lönekollen. Det syns även under Min sida/beställningar vilka av dina Lönekollar som har blivit inaktuella.