Dags att ta nästa steg i karriären

Känner du att det är dags att ta ett nytt steg i din karriär? Nu när hösten närmar sig brukar det finnas gott om arbeten ute på marknaden. Vad skall man tänka på inför att man söker nytt arbete? Nedan har vi listat några saker som är bra att tänka på när du letar nytt jobb.  

Checklista 

  • Se till att ha ett uppdaterat och attraktivt CV. Det finns gratistjänster där du kan få hjälp med att skriva ett snyggt och professionellt CV och personligt brev. Uppdatera också Linkedin med dina utbildningar och erfarenheter.  

  • Om du söker dig till en ny bransch kan det vara svårt att veta vilket löneanspråk du skall gå ut med. I Ratsit Lönestatistik hittar du information om hundratals olika yrken där du kan jämföra på nivåer som geografisk belägenhet, ålder, kön och om lönen förekommer i den privata eller offentliga sektorn.

  • Vill du veta exakt vad en specifik person med liknande tjänst tjänar kan du ta en Lönekoll. Du får svar direkt på skärmen och du ställer frågan helt anonymt.    

  • När företag anställer tyder det ofta på att företaget går bra. Det skadar ändå inte att kolla hur länge företaget har funnits och hur företaget går. Stämmer de ekonomiska sifforna med det som företaget presenterar för dig? Kolla upp företagets siffror genom att söka fram företaget på Ratsit.  

  • Ta reda på vilka förmåner arbetsgivaren erbjuder dig i form av tjänstepension, tjänstebil/cykel, friskvård, sjukvårdsförsäkring. Förväntas du arbeta på kontoret eller finns det möjlighet att arbeta hemifrån? Hur många semesterdagar erbjuder arbetsgivaren och vilken veckoarbetstid förekommer? 

 Vi hoppas att vår checklista var till hjälp och att du blir nöjd med ditt nästa karriärsteg. 

Lycka till!