Söktips

När du är på språng

Gör som hundratusentals andra och ladda ner Ratsits gratis app till din smartphone. Du kan enkelt söka fram dagsfärsk information om alla registrerade företag och personer i Sverige – helt gratis. Ratsits app finns för iPhone/iOS och Android och är mycket uppskattad av både privatpersoner och företag.

Sökfältet

Vårt sökfält består av endast en rad och du kan skriva in det du vet om personen eller företaget.

Exempel: Skriv in Eva Björkvägen Ale och du får upp alla som heter Eva i för eller efternamn, bor på Björkvägen i Ale kommun.

Värdefulla söktips för personinformation

Här hittar du värdefulla söktips som kan göra ditt användande av Ratsit.se lättare och mer effektivt. Flertalet sökfunktioner kan alla använda men några kräver medlemskap, vilket är gratis. Som medlem får du bland annat längre träfflistor och se och söka på personnummer.

Bli medlem >


Asterisk

Använd asterisk * i sökfältet framför och/eller efter din söktext för att ersätta början eller slutet av ett sökord.

Exempel snabbsök

Vad/Var? Träfflista
And* Träfflista Alla Anders, Andreas, André o.s.v. Alla Anders, Andreas, André o.s.v.
*Anders* Träfflista Alla Anders samt de dubbelnamn som innehåller Anders Alla Anders samt de dubbelnamn som innehåller Anders
Anders J* Träfflista Alla Anders som har ett efternamn som börja på J Alla Anders som har ett efternamn som börja på J
Göt* Träfflista Göteborg, Götene, Göteborgsvägen osv. Göteborg, Götene, Göteborgsvägen osv.
197* Träfflista Alla som är födda på 1970-talet Alla som är födda på 1970-talet
197005* Träfflista Alla som är födda i maj månad 1970 Alla som är födda i maj månad 1970

Filter

Du kan i förväg ställa in filter i din sökning för att enklare hitta den person eller företag du söker. Du kan filtrera på följande parametrar.

  • Juridiskt kön

  • Civilstånd

  • Bolagsengagemang

  • Ålder

  • Exakt stavning

Exempel – Om du söker en person med ett vanligt namn men som du vet är engagerad i ett företag, är gift och är mellan 25–28 år och är kvinna kan du ställa in filter för detta. På så sätt får du mindre sökträffar och kan med uteslutningsmetoden finna den person du söker.

Avancerad filtrering

Om du har begränsad information om en person men vet något om förnamn, efternamn, personnummer, telefonnummer, adress, postnummer, postort eller kommun kan du använda dig av avancerad filtrering i kombination med filtrering.

Exempel – Du vet att den person du söker heter Eva i förnamn, är gift, bor på Björkvägen men inte i vilken postort men i Ale kommun. Du får då ett begränsat antal träffar och kan med uteslutningsmetoden bestämma exakt vilken person som du söker.

Symboler i träfflistor

Symboler i träfflistorna

Är du medlem får du träfflistor om 100 personer. Är du inte medlem får du 25 träffar och behöver göra din sökning mer precis. Att vara medlem är gratis och du registrerar dig på vår hemsida.

Personen är en man

Personen är en kvinna

Personen är gift (eller har ingått partnerskap)

Personen är inte gift

Personen har bolagsengagemang

Bolaget är ett aktiebolag

Bolaget är en enskild firma

Bolaget är ett handelsbolag eller kommanditbolag

Bolaget har en annan bolagsform

Värdefulla söktips för företagsinformation

Här hittar du värdefulla söktips som kan göra ditt användande av Ratsit.se lättare och mer effektivt. Flertalet sökfunktioner kan alla använda men några kräver medlemskap, vilket är gratis. Som medlem får du bland annat längre träfflistor.

Bli medlem >


Asterisk

Använd asterisk * i sökfältet framför och/eller efter din söktext för att ersätta början eller slutet av ett sökord.

Filter

Du kan i förväg ställa in filter i din sökning för att enklare hitta det företag du söker. Du kan filtrera på följande parametrar.

  • Aktiebolag

  • Handels/kommanditbolag

  • Enskild firma

  • Övrigt

  • Exakt stavning

Avancerad filtrering

Om du har begränsad information om företaget men vet något om företagsnamn, adress, organisationsnummer, telefonnummer, postnummer, postort eller kommun kan du använda dig av avancerad filtrering i kombination med filtrering.

Exempel – Du vet att det företag du söker har VVS i företagsnamnet, är ett aktiebolag och finns i Mölndals kommun. Du får då ett begränsat antal träffar och kan med uteslutningsmetoden bestämma exakt vilken person som du söker.

Antal träffar i träfflistorna

Är du medlem får du träfflistor om 100 företag, är du inte medlem får du 25 träffar och behöver göra din sökning mer precis. Att vara medlem är gratis och du registrerar dig på vår hemsida.