Ta reda på kollegans eller grannens lön – helt anonymt

Nyfiken på vad grannen eller kollegan egentligen tjänar?

Med Ratsits verktyg Lönekollen kan både privatpersoner och företag se någons lön, inkomst av kapital och eventuella betalningsanmärkningar – utan att personen får veta det.

I Sverige har diskussioner om löner och inkomst länge varit tabubelagda. Trots att det blivit ett vanligare samtalsämne kan det fortfarande ta emot att fråga hur grannen egentligen har råd med sportbil nummer två.

 

”Att öppet fråga vad någon tjänar kan kännas obekvämt för båda parterna, men många vill ändå jämföra sig med andra. Den trenden är tydlig när vi ser hur många som använder Lönekollen”, säger Anders Johansson.

”För att göra Lönekollen ännu mer populär har vi just nu ett erbjudande där man kan göra en lönekoll för bara 9 kronor.

 

Höginkomsttagare mest nyfikna på andras löner

Ratsits verktyg för att ta reda på en persons inkomst går nämligen som tåget. Mellan 2020 och 2021 mer än fördubblades antalet lönekollar, främst i storstadsregionerna.

Entreprenörer och höginkomsttagare i storstadsregionerna är överrepresenterade både bland de som använder tjänsten och de som blir lönekollade.En hög lön är en statusgrej, så att de som tjänar mycket själva vill jämföra sig med andra är inte konstigt. Det är också betydligt fler män än kvinnor som använder Lönekollen, vilket tyder på att vi är mer benägna att se det som en statusmarkör.

 

Att göra en Lönekoll på Ratsit går snabbt och är helt anonymt

Gör så här: 

  • Sök fram den person du vill se lön/anmärkning på.

  • Klicka på Kolla lön direkt under personens namn i träfflistan.

  • Följ instruktionerna och betala i Klarna kassan. 

  • Därefter kan du se lönen direkt på skärmen.

Se vad grannen med fina chefsjobbet egentligen tjänar

Personen som du söker på får aldrig veta att någon har kollat upp dennes lön, vilket är en viktig aspekt i Lönekollen. Det är ett smidigt verktyg för att granska eventuella affärspartners privatekonomi, jämföra sin lön med kollegorna eller bara se vad grannen med det fina chefsjobbet egentligen tjänar.

Tidsbegränsat erbjudande: Obegränsat med Lönekollar för 9 kronor/styck (ordinarie pris 39 kronor styck). Läs mer här!