Just nu kan sidan upplevas långsam. Vi arbetar med att lösa problemet.

Ta reda på kollegans lön – helt anonymt

Ta reda på kollegans lön – helt anonymt

Nyfiken på vad grannen, kollegan eller kändisen egentligen tjänar? Med Ratsits verktyg Lönekollen kan både privatpersoner och företag se någons lön, inkomst av kapital och eventuella betalningsanmärkningar – utan att personen får veta det.

 

I Sverige har diskussioner om löner och inkomst länge varit tabubelagda. Trots att det blivit ett mer vanligt förekommande samtalsämne kan det fortfarande ta emot att fråga hur grannen egentligen har råd med sin andra sportbil.”Att öppet fråga vad någon tjänar kan kännas obekvämt för båda parter, men många vill ändå jämföra sig med andra. Den trenden är tydlig när vi ser hur många som använder Lönekollen”, säger Anders Johansson.”För att göra Lönekollen ännu mer populär har vi just nu ett erbjudande där du kan göra en Lönekoll för bara 9 kronor.”

Höginkomsttagare mest nyfikna på andras löner

Ratsits verktyg för att ta reda på en persons inkomst går som tåget. Mellan 2021 och 2022 mer än fördubblades antalet Lönekollar, främst i storstadsregionerna. Entreprenörer och höginkomsttagare i storstadsregionerna är överrepresenterade både bland de som använder tjänsten och de som blir lönekollade.”En hög lön är en statusgrej, så att de som tjänar mycket själva vill jämföra sig med andra är inte konstigt. Det är också betydligt fler män än kvinnor som använder Lönekollen, vilket tyder på att de är mer benägna att se det som en statusmarkör”, säger Anders Johansson.

Ta en lönekoll för 9 kr – helt anonymt

Tjänar kollegan mer än dig?

Att känna till vad dina kollegor tjänar är bland den mest värdefulla informationen att ha med sig in i sitt lönesamtal, då vet man hur man ligger till och vilka skillnader som finns. Om du och dina kollegor har liknande uppgifter och har samma erfarenhet är det konstigt om lönen skiljer sig åt allt för mycket. Personen som du söker på får aldrig veta att någon har kollat upp dennes lön, vilket är en viktig aspekt i Lönekollen. Det är ett smidigt verktyg för att granska eventuella affärspartners privatekonomi, jämföra din lön med kollegornas eller bara se vad grannen med det fina chefsjobbet egentligen tjänar.

Anonymt direkt på skärmen

När man tar en Lönekoll på någon får man direkt en PDF på den sidan i Ratsitkatalogen (taxeringskalender) som personen finns med på. ”Man behöver alltså inte vänta som med en traditionell taxeringskalender som kommer i brevlådan - utan med Lönekollen går det sekundsnabbt att få uppgifterna, avslutar Anders Johansson”.

 

TIDSBEGRÄNSAT ERBJUDANDE TILL PRIVATA AFFÄRERS LÄSARE: Obegränsat med Lönekollar för 9 kronor styck (ordinarie pris 39 kronor styck). Läs mer här.

 

Det här är en annons från Ratsit