Priser och utmärkelser

Ratsit som bolag har under årens lopp dragit på sig både en del ris och ros i medierna och ute i samhället. Här vill vi visa upp några priser och utmärkelser som vi vunnit eller blivit nominerade till och som vi är extra stolta över. Våra tjänster och vårt nytänkande har visat sig både användbart och banbrytande, om man får tro nomineringarna och motiveringarna.

 

Ratsits VD nominerad till Årets företagare i Göteborg – 2008

Anders Johansson, VD och grundare till Ratsit AB, är en av tre företagare som nominerades till Årets företagare i Göteborg under år 2008.

 

Motivering:

Ratsit har tagit en traditionell bransch ut på internet och gjort den tillgänglig för småföretagare och vanligt folk! De har lyckats med sin vision att leverera enkla, snabba, billiga kreditupplysningar över internet till företagare och privatpersoner. Kreativiteten är stor vilket visar sig i affärsmodeller och nya produkter och tjänster. Anders Johansson är en stor kreatör och ser möjligheterna och han och företaget har alltid kunden i centrum!

 

Om Årets företagare:

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Årets Företagare är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner.

 

Ratsits VD nominerad till Årets uppstickare – 2008

Karriärnätverket Shortcut nominerar årligen ”100 unga som formar Sverige”. Det är unga företagare under 40 år som har gjort ett avtryck på Sveriges näringsliv. Shortcut har själva satt upp definitioner och kriterier för att kunna nomineras, som lyder:

 

  • Ha övervunnit hinder och tagit sig fram av egen kraft

  • Ha potential att spela en framträdande roll i framtiden

  • Ser en chans när ingen annan gör det

  • Ha uppnått något och ha en riktning.

 

Ratsits VD Anders Johansson nominerades till årets uppstickare 2008 i konkurrens med bland andra: 

 

  • Daniel Ek, grundare Spotify

  • Sebastian Siemiatkowski, grundare Klarna

  • Dennis Ahlsen, grundare Lendo

 

Ratsit utnäms som ”Favorit” av tidningen PC för alla – 2016

Tidningen PC för alla utnämner webbsidor, appar eller tjänster som de tycker är extra användbara till ”Favoriter”. Under 2016, när Ratsit lanserade en ny sajt som gjorde sökfunktionen ännu kraftfullare och informationen ännu mer lättillgänglig, utsågs Ratsit till ”Favorit” av tidningen PC för alla.