Över Atlanten

Över Atlanten

Över Atlanten är en realityshow som sändes första gången 2019 och blev mycket populärt. Programmet går ut på att sex kända personer seglar en båt från Gran Canaria till Sant Martin i Karibien med allt vad det kan betyda i form av sjösjuka, haverier och underbara naturupplevelser.  

 

Från Kanarieöarna till Karibien

Tittarna får vara med när kändisarna anländer till Gran Canaria och får träffa kaptenen och övriga i besättningen. Av säkerhetsskäl har man med två vana seglare förutom kaptenen ombord då stor del av seglatsen sker utan att man har någon kontakt med övriga världen. Vid avfärd från Gran Canaria ser man fram emot två till tre veckor till sjöss där vädrets makter har mycket att säga till om. Vid ankomsten till Karibien blir kändisarna mottagna av några av sina familjemedlemmar.

 

Erfarna skeppare

För att kunna segla över atlanten med mer eller mindre erfaren besättning ställs stora krav på kaptenen. Produktionen har valt Gunnar Gurra Kranz i första och andra säsongen och Klaes Klabbe Nylöf i tredje säsongen som ytterst ansvariga ombord. Båda har stor erfarenhet av kappsegling och världsomseglingar.  

 

Deltagare genom åren

 


Över Atlanden 2023

I årets upplaga av Över Atlanten får vi följa en före detta fotbollsspelare, en Hollywoodfru, en trummis, en skådespelare, en programledare och en musiker på en fartfylld resa. Likt tidigare år är den erfarne kaptenen Gurra Kranz med på äventyret.

 

Deltagare i Över Atlanten 2023


Över Atlanten 2022

I årets upplaga av Över Atlanten är Gurra Kranz tillbaka som skeppare efter att Klaes Klabbe Nylöf var skeppare förra säsongen. Besättningen består av en före detta fotbollsspelare, två sångare, en dansare, en skådespelare och en programledare. 

 

Deltagare i Över Atlanten 2022


Över Atlanten 2021

Ny skeppare för i år är den erfarne seglaren Klaes Klabbe Nylöf

 

Deltagare i Över Atlanten 2021

 


Över Atlanten 2020

Även i år är den erfarne skepparen Gurra Kranz kapten på båten över Atlanten. 

 

Deltagare i Över Atlanten 2020


Över Atlanten 2019

Under premiärsäsongen är den erfarne skepparen Gurra Kranz kapten på båten över atlanten. Besättningen består bland annat av en kock, en programledare och en skidåkare.

 

Deltagare i Över Atlanten 2019