Deltagare och vinnare i svenska Robinson

Robinson

Första avsnittet av Robinson sändes 1997 och blev mycket omtalat då det var den första serien i sitt slag i Sverige. Nytt för denna typ av serier var att man skapade pakter och gick bakom ryggen på varandra, något man inte var van vid vid denna tid. 

Tidigare års program har kantats av sociala spel och intriger och man har bildat pakter för att rädda kvar sig själv och andra för att inte bli utröstad i örådet. Programmet innehåller även tävlingar som immunitetstävling, Robinsontävling och pristävlingar. 

Vinnaren av Robinson går inte lottlös. Förutom Robinsonstatyetten kan vinnaren kvittera ut 500 000 kr. 

 

 

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Robinson 2022

Äntligen är Robinson tillbaka från varmare breddgrader än vad norra Sverige förra året erbjöd. Årets upplaga av serien utspelar sig i Västindien där klimatet bland annat är bättre för vattentävlingar och där det är lättare för deltagarna att hålla sig varma. Även om Anders Öfvergård inte är kvar i produktionen är han med i 2022 års upplaga. Ny programledare för nästa säsong är Petra Malm som redan har utsetts och presenterats. 

 

Robinson 2022 - Deltagare

LAG NORD

 

LAG SYD

 

UTMANARE I GRÄNSLANDET

  • Hayes Jemide
  • Mattias Pettersson

Robinson 2021

När 2021 års upplaga av Robinson drar igång har man på grund av pandemin bytt ut Fiji mot Haparanda skärgård. Som vanligt är Anders Öfvergård programledare. 

 

Robinson 2021 - Deltagare

LAG NORD

LAG SYD

 

Nya deltagare i Robinson 2021

 

Robinson 2021 - Vinnare


Robinson 2020

Robinson 2020 spelades in på Fiji och återigen är Anders Öfvergård programledare. Bland deltagarna ser vi en hypnotisör, en förskollärare, en flygtekniker, en polis och en läkare. 

 

Robinson 2020 - Deltagare

 

LAG NORD

 

LAG SYD

 

Robinson 2020 - Vinnare

  • Michael Björklund

Robinson 2019

För nittonde säsongen drar Robinson 2019 igång den 17 mars. Programmet spelas in på Fiji och Anders Öfvergård är programledare som också varit programledare för Arga Snickaren.


Robinson 2019 - Deltagare

Robinson 2019 - Vinnare


Vinnare i Robinson 1997 - 2020

 

Andra spännande program