Stor lista över deltagare i Fångarna på fortet

Fångarna på fortet är ett svenskt tävlingsprogram som bygger på det franska tv-programmet Fort Boyard, och som produceras av Jarowskij. Den första säsongen sändes redan 1990 och det har varit ett både kärt och återkommande program för alla tv-tittande svenskar.

Två lag tävlar mot varandra genom att samla in nycklar. De gör detta genom att klara av celler med utmaningar, vinna dueller eller klura ut gåtor. När nyckeldelen är avklarad ska de samla in ledtrådar som kan guida dem fram till ett lösenord.

Om de lyckas lista ut lösenordet får de tillgång till fortets skattkammare där de får samla in så många guldmynt som möjligt under en begränsad tid.

Fångarna på fortet spelas in på Fort Boyard, beläget utanför den franska kusten. Fortet var från början tänkt att försvara den kungliga befästelsen i Rochefort, men det blev snabbt totalt omodernt i och med att dåtidens kanoner hade ökat sin räckvidd avsevärt under tiden det tog att bygga fortet.

Det byggdes senare om till fängelse, men övergavs återigen. Efter detta har fortet kommit att bli känt som inspelningsplats för diverse filmer och tv-serier.

 


Fångarna på fortet 2023

Åter igen får vi vända blickarna mot Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust där kändisar utsätts för olika uppdrag. Under denna säsong får vi stifta bekantskap med bland annat influensers, artister och idrottare. Som vanligt är det Gunde Svan och Agneta Sjödin som leder det populära programmet. 

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2023


Fångarna på fortet 2022

Äntligen får vi återse Fångarna på Fortet efter att säsongen 2021 blev inställd på grund av pandemin. Nytt för denna säsong är att man inte kommer att ha med djur i programmen, så om du tyckt synd om tigrar, ormar och spindlar i programmet så kan du luta dig tillbaka och njuta av programmet fullt ut. En ny gåtställare i form av den piratliknande Kapten Kaboom som spelas av Peter Stormare kommer vi också att få stifta bekantskap med i årets upplaga av Fångarna på fortet. 

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2022


Fångarna på fortet 2020

Åter igen ser vi radarparet Gunde Svan och Agneta Sjödin som programledare. Det blev stor dramatik när Gunilla Persson intog fortet för andra gången. Skall Gunde och de andra tävlande övertyga Gunilla att gå utanför sin bekvämlighetszon?

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2020


Fångarna på fortet 2019

I årets säsong av Fångarna på fortet får vi se Fort Boyards nya gåtställare, Madame Fouras som spelas av Suzanne Reuter

Som de senaste åren får vi se programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin som peppar och pushar deltagarna till att ge allt i de olika tävlingarna. 

Under inspelningarna i juni på Fort Boyard utanför den västfranska kusten var vädret väldigt dåligt och av säkerhetsskäl fick inspelningen flyttas fram någon dag. 

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2019


Fångarna på fortet 2018

För tjugonde säsongen får vi följa tävlingarna på Fort Boyard där musiker, bloggare, sångare och skådespelare gör upp om vinsten. Gunde Svan och Agneta Sjödin, den rutinerade programledarduon, ledde programmen där ett av avsnitten tillägnades Johannes Brost som avled efter inspelningen av denna säsong. 

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2018


Fångarna på fortet 2017

2017 års upplaga av Fångarna på fortet blev den 19:e säsongen hittills. Gunde Svan och Agneta Sjödin återkom som programledare, medan Rikard Wolff ersatte Börje Ahlstedts figur Pápá Foura med den nya karaktären Le Wolff. Bland deltagarna fanns en blandning av artister, Hollywoodfruar och skådespelare.

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2017


Fångarna på fortet 2016

2016 års upplaga av Fångarna på fortet blev den 18:e i ordningen. Bland deltagarna fanns en blandning av idrottare, skådespelare och artister. Agneta Sjödin gjorde sällskap med Gunde Svan som programledare igen efter sin sjukskrivning föregående år, medan Börje Ahlstedt spelade Pápá Foura.

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2016


Fångarna på fortet 2015

2015 års upplaga av Fångarna på fortet blev den 17:e i ordningen. Bland deltagarna såg vi bland annat en programledare, en kock, artister och skådespelare. Gunde Svan återkom som programledare men Agneta Sjödin fick ersättas av Marie Serneholt då Sjödin råkade ut för en olycka en månad före inspelningarna.

 

Deltagare i Fångarna på fortet 2015


Du kanske även är intresserad av