Deltagare i Så ska det låta – stor lista

Så ska det låta är ett svenskt musik- och underhållningsprogram som sänds i Sveriges Television och produceras av MTV Mastiff. Programmet sändes för första gången 1997 och har hållit sig kvar sedan dess.

Med programledaren som hjälpsam guide tävlar två lag mot varandra i musikaliska improvisationer. Respektive lag består av en pianist, som också agerar lagledare, samt två kändisar, artister eller sångare.

Idén bygger på det irländska originalprogrammet The Lyrics Board, och även Norge, Danmark och Finland har sänt programmet. I Danmark har det bland annat gått under namnet Op På Tangenterne, och i Norge har det hetat Kamp i klaveret.

 

 


Så ska det låta 2020

2020 firar Så skall det låta 25 säsonger. Under de senaste åren har programmet haft en publik på drygt en miljon per avsnitt. 

Även i år är Sarah Dawn Finer programledare och pianisterna Marika Willstedt och Emanuel Norrby som medverkat under de senaste åren är med även i år under jubileumssäsongen. 

 

Artister i Marika Willstedts lag i Så ska det låta 2020

 

Artister i Emanuel Norrbys lag i Så ska det låta 2020

 


Så ska det låta 2019

2019 års upplaga av Så ska det låta är den 24:e i ordningen, och även i år är Sarah Dawn Finer programledare. Båda pianisterna Marika Willstedt och Emanuel Norrby medverkar även i år.

 

Artister i Marika Willstedts lag i Så ska det låta 2019

 

Artister i Emanuel Norrbys lag i Så ska det låta 2019

 


Så ska det låta 2018

2018 års upplaga av Så ska det låta var den 23:e i ordningen, och man introducerade en ny programledare i form av Sarah Dawn Finer. Pianisten Marika Willstedt satt kvar för ena laget, medan Karin Westerberg ersattes av Emanuel Norrby för det andra laget.

 

Marika Willstedts Lag

 

Emanuel Norrbys Lag

 


Så ska det låta 2017

Under den 22:a säsongen var Kalle Moraeus programledare för sista gången. Pianisterna Marika Willstedt och Karin Westerberg återkom.

 

Karin Westerbergs lag

 

Marika Willstedts Lag

 


Så ska det låta 2016

Säsong 21 såg Kalle Moraeus fortsätta som programledare, tillsammans med pianisterna Marika Willstedt och Karin Westerberg. Under denna säsong presenterades ett nytt inslag i form av en “specialgäst” som dök upp i vissa avsnitt. Specialgästen var en känd person och överraskning, inte en tävlingsdeltagare i något av lagen.

 

Marika Willstedts lag

 

Karin Westerbergs lag

 


 Så ska det låta 2015

Under säsong 20 av Så Ska det låta var Kalle Moraeus återigen programledare, medan Marika Willstedt satt kvar som pianist. Detta var däremot första säsongen för pianisten Karin Westerberg, som ersatte Angelica Alm.

 

Marika Willstedts lag

 

Karin Westerbergs lag

 


Så ska det låta 2013-2014

Under denna den 19:e upplagan av programmet tog Kalle Moraeus över som programledare och ersatte därmed Peter Settman som valt att kliva ned. Under den här säsongen firades programmets 200:e avsnitt med en gemensam insats under säsongens andra avsnitt, där Kalle Moraeus, Peter Settman och Peter Harryson tillsammans agerade programledare.

 

Marika Willstedts lag

 

Angelica Alms lag

 


Andra spännande program