Deltagare i så mycket bättre. Unik information om artisterna

Så mycket bättre är en svensk musik- och realityshow som sänds på TV4. Programmet hade premiär 2010 och bygger på den nederländska originalidén: De beste zangers van Nederland.

Konceptet går ut på att svenska artister bor och lever tillsammans under åtta intensiva dagar. Respektive artist har en egen dag tillägnad sig, under vilken övriga deltagare framför covers och alternativa versioner av artistens egna låtar.

Även Danmark, Norge och Finland (bland annat) har använt programformatet. I Finland går programmet till exempel under namnet “Vain Elämää”, medan det i Norge heter "Hver gang vi møtes". Här i Sverige har det fått sitt namn efter Ted Gärdestads låt med samma namn.

 

Så mycket bättre 2024

En ny säsongen av det populära svenska programmet "Så Mycket Bättre" är äntligen här! I år samlas svenska artister på den vackra ön Gotland för att hylla varandras musikaliska verk genom unika tolkningar.

Så mycket bättre 2024 - Artister & deltagare


Så mycket bättre 2023

Som vanligt är det mycket hemlighetsmakeri om vilka artister som skall delta i Så mycket bättre. Efter att det blivit känt att Lasse Holm är en av deltagarna var han med i Nyhetsmorgon och råkade försäga sig och avslöjade två nya namn som inte presenterats ännu. Så kan det gå i direktsändning. 

 

Så mycket bättre 2023 - Artister & deltagare


Så mycket bättre 2022

Med Molly Hammar och Anna Ternheim i spetsen som värdar kommer vi återigen att få följa sångare och låtskrivare som tolkar varandras låtar. Säsongen drar igång i slutet av oktober och spelas in under sommaren 2022 på hotell Grå Gåsen på Gotland. 

 

Så mycket bättre 2022 - Artister & deltagare


Så mycket bättre 2021

Återigen får vi stifta bekantskap med sångare och låtskrivare som varit verksamma genom åren. I år medverkar den hittills äldsta deltagaren, Siw Malmkvist , som med sina 84 år fortfarande är "Still going strong". I övrigt ser vi musikalartister, en dansbandsidol och pop & rock sångare.

 

Så mycket bättre 2021 - Artister & deltagare


Så mycket bättre 2020

Tolv artister samlas återigen på Gotland och gården Grå Gåsen. Programmet spelas in under sommaren 2020 och sänds under hösten 2020. I år kommer artisterna inte ha egna dagar men Markus Krunegård, Plura och Ana Diaz kommer att vara med under alla dagar. 

 

Så mycket bättre 2020 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2019

2019 års upplaga blir den tionde i serien. I år firar man alltså 10-tioårsjubileum med titeln Så mycket bättre - Andra sommaren.   Det blir en mycket speciell säsong där 13 artister tolkar varandras låtar. Sven-Bertil Taube skulle egentligen varit med men fick tyvärr tacka nej på grund av feber och hosta dagarna för inspelningen. 

 

Så mycket bättre 2019 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2018

2018 års upplaga blev den nionde i serien. Säsongen innehöll både bakande av kladdkaka och ett frieri som som framfördes under en hyllning till Monica Zetterlund. Frieriet av Stor till Seinabo Sey var dock inte var på allvar utan ingick endast i Stors tolkning av låten "Gröna små äpplen". 

 

Så mycket bättre 2018 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2017

2017 års upplaga av Så mycket bättre blev den åttonde i ordningen och programmet spelades som vanligt in på pensionatet Grå Gåsen på Gotland. Mest spelad av alla säsongens låtar på Spotify är hittills Sabina Ddumbas tolkning av Uno Svenningssons låt ”Vågorna”.

 

Så mycket bättre 2017 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2016

Den sjunde säsongen av Så mycket bättre inleddes med stor sorg då Freddie Wadling, en av artisterna, avled kort innan inspelningarna påbörjades. Trots sin hastiga bortgång hann Wadling ändå spela in några av sina tolkningar som de övriga artisterna (och tittarna) fick lyssna på.

 

Så mycket bättre 2016 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2015

Den sjätte upplagan av Så mycket bättre spelades, precis som tidigare, in på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Minnesvärt från denna säsong var Miriam Bryants tolkningar som slog många tittare med häpnad. Som ett resultat av detta har hennes version av Sven Bertil Taubes “Ett sista glas” visats över 4 miljoner gånger på Youtube.

 

Så mycket bättre 2015 - Artister & deltagare

 


 Så mycket bättre 2014

I säsong fem av Så mycket bättre anser nog många att det mest minnesvärda ögonblicket var när Orup sjöng sin tolkning av Carolas “Främling”, varpå Carola frågade: ”Om jag dör före dig, kan du sjunga den på min begravning?”.

 

Så mycket bättre 2014 - Artister & deltagare


Så mycket bättre 2013

De flesta som tänker tillbaka på den fjärde upplagan av Så mycket bättre kommer nog mest ihåg Ken Rings närvaro och de diskussioner som uppstod efter hans, enligt vissa, väldigt fria tolkningar av de andra artisternas låtar.

 

Så mycket bättre 2013 - Artister & deltagare

 


Så mycket bättre 2012

Den tredje upplagan av Så mycket bättre hade relativt stadiga tittarsiffror hela säsongen igenom, med Sylvia Vrethammars och Magnus Ugglas dedikerade avsnitt i täten. Ugglas version av Olle Ljungströms “Jag och min far”, med en specialskriven text, kom senare att ligga på Svensktoppen i över tre år innan den lämnade listan.

 

Så mycket bättre 2012 - Artister & deltagare

 


Andra spännande program