Deltagare i så mycket bättre. Unik information om personerna

Så mycket bättre är en svensk musik- och realityshow som sänds på TV4. Programmet hade premiär 2010 och bygger på den nederländska originalidén: De beste zangers van Nederland.

Konceptet går ut på att svenska artister bor och lever tillsammans under åtta intensiva dagar. Respektive artist har en egen dag tillägnad sig, under vilken övriga deltagare framför covers och alternativa versioner av artistens egna låtar.

Även Danmark, Norge och Finland (bland annat) har använt programformatet. I Finland går programmet till exempel under namnet “Vain Elämää”, medan det i Norge heter "Hver gang vi møtes". Här i Sverige har det fått sitt namn efter Ted Gärdestads låt med samma namn.

 

 

Nu som PDF!

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.
Nu som PDF!

Vad tjänar personerna i listan?

Genom Lönekollen kan du, helt anonymt, se lön, inkomst och anmärkningar. Klicka på personen du är intresserad av och köp Lönekollen.

Så mycket bättre 2017

2017 års upplaga av Så mycket bättre blev den åttonde i ordningen och programmet spelades som vanligt in på pensionatet Grå Gåsen på Gotland. Mest spelad av alla säsongens låtar på Spotify är hittills Sabina Ddumbas tolkning av Uno Svenningssons låt ”Vågorna”.

 

Deltagare 2017

Aino Jawo (Icona Pop)

Anders Wendin

Caroline Hjelt (Icona Pop)

Eric Saade

Kikki Danielsson

Sabina Ddumba

Tomas Andersson Wij

Uno Svenningsson

 


Så mycket bättre 2016

Den sjunde säsongen av Så mycket bättre inleddes med stor sorg då Freddie Wadling, en av artisterna, avled kort innan inspelningarna påbörjades. Trots sin hastiga bortgång hann Wadling ändå spela in några av sina tolkningar som de övriga artisterna (och tittarna) fick lyssna på.

 

Deltagare 2016

Danny Saucedo

Freddie Wadling

Jill Johnson

Lisa Ekdahl

Little Jinder

Magnus Carlsson

Tommy Nilsson

 


Så mycket bättre 2015

Den sjätte upplagan av Så mycket bättre spelades, precis som tidigare, in på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Minnesvärt från denna säsong var Miriam Bryants tolkningar som slog många tittare med häpnad. Som ett resultat av detta har hennes version av Sven Bertil Taubes “Ett sista glas” visats över 4 miljoner gånger på Youtube.

 

Deltagare 2015

Andreas Kleerup

Felipe Leiva Wenger

Ison Glasgow

Jenny Petrén

Lisa Nilsson

Miriam Bryant

Niklas Strömstedt

Sven-Bertil Taube

 


 

Så mycket bättre 2014

I säsong fem av Så mycket bättre anser nog många att det mest minnesvärda ögonblicket var när Orup sjöng sin tolkning av Carolas “Främling”, varpå Carola frågade: ”Om jag dör före dig, kan du sjunga den på min begravning?”.

 

Deltagare 2014

Amanda Jenssen

Carola Häggkvist

Johan Karlsson

Kajsa Grytt

Love Antell

Ola Salo (Ola Svensson)

Orup (Thomas Eriksson)
Så mycket bättre 2013

De flesta som tänker tillbaka på den fjärde upplagan av Så mycket bättre kommer nog mest ihåg Ken Rings närvaro och de diskussioner som uppstod efter hans, enligt vissa, väldigt fria tolkningar av de andra artisternas låtar.

 

Deltagare 2013

Agnes Carlsson

Bo Sundström

Ebbot Lundberg

Ken Ring

Lill Lindfors

Titiyo

Ulf Dageby

 


Så mycket bättre 2012

Den tredje upplagan av Så mycket bättre hade relativt stadiga tittarsiffror hela säsongen igenom, med Sylvia Vrethammars och Magnus Ugglas dedikerade avsnitt i täten. Ugglas version av Olle Ljungströms “Jag och min far”, med en specialskriven text, kom senare att ligga på Svensktoppen i över tre år innan den lämnade listan.

 

Deltagare 2012

Darin (Darin Zanyar)

Magnus Uggla

Maja Ivarsson

Miss Li

Olle Ljungström

Pugh Rogefeldt (Torbjörn Rogefeldt)

Sylvia Vrethammar