Gå med i Team Börje och få 21% rabatt på alla Lönekollar

Lönekollen: Se hur mycket
Gabriel tjänar helt anonymt

Gabriel Manosalva Båkman, 19960502-XXXX
Skolvägen 4 lgh 1110
12132 Enskededalen

Lönekollen 1 år: Lön+kapital från senast godkända deklarationen

Nyhet! Lönekollen 3 år: Lön+kapital från de tre senast godkända deklarationerna

Aktuell utgåva:
2024:2 (2 av 4)
Utgivningsdatum:
2024-06-06
Se direkt, helt anonymt

Lönekollen 1 år
Gabriel Manosalva Båkman
39 kr
Lönekollen 3 år
Gabriel Manosalva Båkman
59 kr

  • Lön
  • Lön (3 års historik)
  • Kapitalinkomst (3 års historik)
  • Betalningsanmärkning Ja/Nej (3 års historik)
  • Ratsitkatalogen, sida 72, Stockholm Bandhagen mfl, 2024 Utgåva 2 (+2 tidigare utgåvor)
  • Nedladdningsbar PDF direkt efter köp

Lönekollen

Vill du veta exakt vad din granne, släkting eller dejt tjänar? Eller din chef? Eller din kollega? Du är inte ensam! Vi säljer Lönekollen mer än
1 000 000 gånger per år. Svenskarna är alltså väldigt intresserade av varandras löner.

Genom Lönekollen gör du enkelt en anonym inkomstupplysning på precis vem du vill i landet, så länge personen är över 16 år. Även information om betalningsanmärkning ingår. Uppgifterna visas direkt på skärmen (anonymt).

Exempel på Lönekollen

Lönekollen består av en taxeringssida ur Ratsitkatalogen (Taxeringskalender). Sidan levereras som läsbar pdf direkt vid beställning. På försättsbladet finns ett förstorat urklipp på den personens taxeringsrad som du efterfrågar information om (Lön, Kapital, Anmärkning Ja/Nej).

Lönekollen 1 år innehåller ett försättsblad med ett urklipp, samt en medföljande taxeringssida.

Lönekollen 3 år innehåller ett försättsblad med tre urklipp, samt tre medföljande taxeringssidor.

Mer information om Lönekollen

Allt som ingår i Lönekollen

Lön

Lön är den ersättning du får för utfört arbete. Oavsett om lönen kommer från en arbetsgivare eller plockas ut från ett eget bolag så räknas denna del av inkomsten som lön.

Inkomst av kapital

Inkomst av kapital är all inkomst som genereras av till exempel handel med värdepapper och uthyrning av fastighet, men även ränta på sparade pengar som är en vanlig typ av inkomst från kapital.

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning är den anmärkning du får hos kreditupplysningsföretagen om du inte betalar en faktura i tid och heller inte betalar efter du fått betalningspåminnelse.

Notiser vid uppdaterad lön

Bli notifierad när någon du tidigare Lönekollat har fått uppdaterade löneuppgifter. Notifikationen skickas per mejl och syns också på Mina sidor.

Personuppgifter

Se personens fullständiga namn, ålder samt var personen är skriven enligt folkbokföringen.

Aktuellt inkomstår

Det aktuella inkomståret är det år som uppgifterna gäller för. Du deklarerar din inkomst året efter du tjänat in den, dvs. för inkomstår 2022 deklarerar du året efter.

Mer om Lönekollen

Så här funkar Lönekollen

Med Lönekollen beställer du den sida som en person finns med på i Ratsitkatalogen (taxeringskalender). Du erhåller ett tryckoriginal av sidan i PDF direkt efter beställningen, som du kan läsa med en gång.

Vad är lön?

Lön är den ersättning man får för utfört arbete. Oavsett om man får lön från en arbetsgivare eller plockar ut lön från ett eget bolag, exempelvis en enskild firma, räknas denna del av inkomsten som lön.

Lön du får från en arbetsgivare kallas lön av tjänst eller inkomst av tjänst, medan lönen du genererar från näringsverksamhet, från ett eget bolag som exempelvis en enskild firma, kallas just lön av näringsverksamhet eller inkomst av näringsverksamhet. I fackliga termer heter summan av dessa två lönesorter taxerad förvärvsinkomst. I praktiken är taxerad förvärvsinkomst synonymt med lön från arbete, oavsett vilken sorts arbete som lönen tjänats in ifrån. Lön i Lönekollen innefattar även ersättningar från försäkringskassa och A-kassa, pensioner, studiebidrag och barnbidrag.

Vad är inkomst?

Inkomst består av lön och inkomst av kapital. I vardagligt tal pratar man ofta om lön och inkomst som synonymer, men egentligen skiljer de sig åt. Det som skiljer sig är att inkomst är ett bredare begrepp som även innefattar inkomst av kapital, utöver lönen.

Lön är den ersättning man får för utfört arbete. Oavsett om man får lön från en arbetsgivare eller plockar ut lön från ett eget bolag, exempelvis en enskild firma, räknas denna del av inkomsten som lön.