Bonde söker fru

Bonde söker fru

Bonde söker fru är en svensk realityserie som sändes i Sverige för första gången 2006. Programmet går ut på att hjälpa en grupp utvalda svenska singelbönder att hitta kärleken. Potentiella partners skickar in brev till bönderna, och bönderna väljer i sin tur ut sina favoriter. Ett antal av dessa får sedan komma och bo tillsammans med bönderna så att de kan lära känna varandra ordentligt och att dejta. Slutmålet är att bönderna ska hitta någon att inleda ett förhållande med eller, allra helst, gifta sig med.

Tittarsuccé

Den första säsongen, som sändes 2006, blev en stor succé med närmare 1,5 miljoner tittare varje vecka. Säsongen bjöd på flertalet romanser, och dessutom gifte sig till slut Mikael Larsson och Marita Carlqvist.

 

Ursprung från England och Schweiz

Precis som många andra av våra svenska tv-serier har Bonde söker fru sitt ursprung någon annanstans. Programidén kommer från det brittiska originalet “Farmer wants a wife” som sändes i Storbritannien för första gången år 2001. Den engelska varianten tros i sin tur komma från programmet “Bauer sucht Bäuerin” som sändes i Schweiz så tidigt som 1983.

 

Deltagare i Bonde söker fru 


Bonde söker fru 2023

Säsong 18 drar igång och vi får träffa killar och en tjej som söker en partner. Linda Lindorff är som vanligt den som leder det uppskattade programmet. 

 

Bönderna i 2023 års säsong


Bonde söker fru 2022

Det populära programmet Bonde söker fru återkommer med ännu en säsong för 17 gången i rad. Som vanligt är det Linda Lindorff som leder programmet på sitt speciella sätt. 

 

Bönderna i 2022 års säsong


Bonde söker fru 2021

Programledaren Linda Lindorff inleder den 16 säsongen av Bonde söker fru med att utbrista "- Detta blir den bästa säsongen någonsin". Detta har Linda sagt förr men vi hoppas på en fin säsong. 

 

Bönderna i 2021 års säsong


Bonde söker fru 2020

Trots den pågående Coronapandemin lyckas man spela in en ny säsong av Bonde söker fru. Även i år är Linda Lindorff programledare för den populära serien. 

 

Bönderna i 2020 års säsong


Andra spännande serier