Programledare på TV4 - Se hela listan

Programledare på TV4

TV4 från början

Idéskaparna till TV4 är Ingemar Leijonborg och Gunnar Bergvall, som redan 1984 började skissa fram sin affärsplan för den första reklamfinansierade TV-kanalen i Sverige. Detta trots att Sverige var det sista landet i Europa som godkände TV-kanaler som var reklamfinansierade. TV4 premiärsände den 15 september 1990. 

 

TV4 firar

Den 15 september 2020 fyller TV4 30 år och kommer att fira med pompa och ståt med bland annat spännande gäster. Den fösta hallåan under premiärkvällen var Kristina Wijk (numera Svahn) som även arbetade som väderpresentatör och programledare för kanalen. 

 

TV4s ägare

Idag ägs TV4 av Bonnierkoncernen som är en jätte i mediasammanhang med företag som Adlibris, Svensk filmindustri (SF), Bookbeat och Pocketshop.  

 

Program genom åren

Populära program som sänts i TV4 genom åren är bland annat: Skilda Världar, Bonde söker fru, Sen kväll med Luuk (Kristian Luuk), Idol, Lets’s Dance, Talang, Nyheterna med flera. Några tidiga profiler i rutan var Jan Scherman, Bengt Magnusson, Lars Weiss och Jan Zachrisson.


Lista - Programledare på TV4

En del av programledarna i TV4 leder samma program år efter år men man ser även att man varierar mellan vilka program som man leder. Programledarna medverkar även i varandras TV-program, så de har en tendens att ofta förekomma i rutan. Nedan listas kända programledare som har setts i rutan på TV4 de senaste åren.

 

 


Program som kanske intresserar dig