Ratsit i media: Nyheter24

242
Ratsit i media
Ratsit i media

Senaste artikeln: En miljon ”goa gubbar” – nu spräcker Göteborg gränsen. Göteborg växer! Under tisdagen ska befolkningen ha ökat till en miljon invånare!

Nedan hittar du artiklar om Ratsit eller där Ratsit är omnämnd i Nyheter24. Klicka på länkarna för att läsa originalartikeln.

————————————————————————————-

En miljon ”goa gubbar” – nu spräcker Göteborg gränsen

2017-03-29

Göteborg växer! Under tisdagen ska befolkningen ha ökat till en miljon invånare!

Ordvitsar, fiskekyrka och ångestfyllda popsångare. Nu får Göteborg en miljon invånare, ett skräckscenario kanske någon stockholmare tänker. Nej, så farligt är det inte, men frågar du vilken göteborgare som helst lär väl hen claima att den brådmogna fiskebyn borde blivit huvudstad vid det här laget.

Det är analytikern Peter Warda vid Business Region Göteborg som redogör för utvecklingen i ett kalkylblad. Uträkningen visar att Göteborgsregionen under tisdagskvällen ska ha passerat en miljon invånare med hjälp av inflyttade och nyfödda.

– Det är klart att det finns en viss osäkerhet i den kalkylen, nyfödda har rätt att påverka sin egen tidtabell, men det sker någon gång de närmaste veckorna, säger han i ett pressmeddelande.

Uträkningen gäller alltså inte bara staden, utan själva storstadsregionen. Denna består av kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Enligt SVT har regionen vuxit med 150 000 invånare sedan millenieskiftet. Det innefattar lika många personer som bor i Linköping.

Så grattis Göteborg! Äntligen kan ni fira att ni är lika stora som Stockholm var på slutet på 60-talet. Nu återstår bara en fråga: heter verkligen alla i Göteborg Glenn?

Nja, i alla fall inte enligt Ratsit. Det finns totalt 848 personer i Göteborgsregionen som bär det mytomspunna namnet.

Läs originalartikeln